PwC Mini MBA program

Znanje koje vredi!
Šta je to PwC Mini MBA program?

PwC Mini MBA program obuke je usmeren na razvijanje najvažnijih poslovnih znanja i veština. Ovaj program pruža polaznicima jasniju sliku o organizacijama, njihovoj strukturi i metodologiji rukovođenja. Polaznici će imati priliku da steknu znanje koje vredi i koje se može primeniti u svakodnevnom poslovanju.

Kome je obuka namenjena?

Obuka je namenjena menadžerima svih nivoa iz svih sektora jedne organizacije, i vlasnicima malih i srednjih preduzeća i onima koji započinju svoj posao.

Za rukovođenje jednom organizacijom ili nekim njenim delom potrebna su specifična i vrlo često različita znanja. Zbog toga je veoma važno da menadžeri steknu znanja o poslovanju organizacije – njenoj strategiji, strukturi, ljudskim resursima, marketingu, i o drugim izazovima u poslovanju.

Moć brzog i adekvatnog prosuđivanja je od velike važnosti, naročito u današnje vreme brzih promena.

Način rada

Program obuke PwC Mini MBA se sastoji od devet povezanih sesija sa temama koje polaznicima daju uvid u strategije uspešnog poslovanja u savremenom svetu.

Tokom sesija pokušaćemo da upravljanju jednom organizacijom damo sistematičan okvir i jasnu strukturu koja će polaznicima pomoći da stečena znanja praktično primene u organizacijama iz kojih dolaze.

Trajanje obuke

PwC Mini MBA traje ukupno 16 dana (100 sati obuke) i 2,5 sata za završni ispit.

Predavanja se održavaju petkom (18-22h) i subotom (9-17h) u prostorijama PwC Akademije.

Raspored i sadržaj predavanja

Sesija 1: Pregled poslovanja i segmentiranje upravljanja organizacijom
(04. -05. mart - 12 sati obuke)

Osnove (vizija, misija, interesne strane i upravljanje) analiza stanja poslovnog okruženja - konkurencija. Razumevanje profitabilnosti industrije, kao i razumevanje tržišta.
Predavač: dr Konstantin Kiritsis

Sesija 2: Korporativna i poslovna strategija
(11. – 12. mart – 12 sati obuke)

Razumevanje strategije razvoja na osnovu kritičnih faktora uspeha, portofolija i interne analize. Izbor opcija za razvoj i inovativnost.
Predavač: dr Konstantin Kiritsis

Sesija 3: Upravljanje ljudskim resursima
(18. – 19. april – 12 sati obuke)

Ljudski resursi i kulturna dimenzija poslovanja.
Predavač: Tim Kemp - profesor i konsultant iz oblasti ljudskih resursa

Sesija 4: Menadžerske veštine
(2. april – 8 sati obuke)

Osnove lične efikasnosti – Upravljanje vremenom, upravljanje stresom i komunikacione veštine.
Predavač: Edin Veljović, MBA

Sesija 5: Marketing
(08.– 09 . april - 12 sati obuke)

Od tradicionalnih tehnika promocije do internet marketinga.
Predavači: dr Konstantin Kiritsis

Sesija 6: Liderstvo i pregovaranje
(22 – 23. april - 12 sati obuke)

Osvajanje liderske pozicije na tržištu i tehnike uspešnog pregovaranja
Predavači: Dr Džon Pol Kavalek i Edin Veljović, MBA

Sesija 7: Osnove računovodstva i finansijski menadžment
(13 – 14. maj- 12 sati obuke)

Osnove računovodstva i finansijski menadžment i ukupan učinak poslovanja.
Predavač: Nemanja Đerković

Sesija 8: Upravljanje projektima i procesi poslovanja
(20.-21. maj- 12 sati obuke)

Razumevanje principa i alata efikasnog vođenja projekata.
Predavač: Miro Smolović, PMP

Sesija 9: Spajanje svih tema u jedan sistem
(28. maj – 8 sati obuke)

  • Mape poslovne analize.
  • Ispitivanje studije slučaja.

Predavač: dr Konstantin Kiritsis


Završni ispit
(9. jun – 2,5 sata)

Naši predavači

Naši predavači su iskusni domaći i strani stručnjaci iz različitih oblasti.


Dr Konstantin Kiritsis – predavač na više MBA programa širom Evrope
Jonathan Appleton, Direktor PwC Akademije, Češka Republika
Tim Kemp – konsultant iz oblasti ljudskih resursa
Nemanja Đerković – predavač
Miro Smolović, PMP – menadžer PwC Akademije u Srbiji
Edin Veljović, MBA, MCMI - Viši konsultant PwC Akademije u Srbiji


Jezik

Predavanja i materijali su na engleskom jeziku.

Prijavljivanje

Rok za prijavljivanje je 26. februar 2016. godine.

Da bi ste se registrovali popunite formular - rana registracija (do 5. februara) ili standardna registracija i pošaljite faksom (+381 11 3302 101) ili na e-mail.

Ukoliko Vam je potrebno više informacija o ovom program, ostalim našim kursevima, profesionalnim kvalifikacijama ili mogućnostima za kreiranje novih obuka u skladu sa Vašim potrebama i željama, možete nas direktno kontaktirati:

PwC Akademija
Tel:
+ 381 11 3302 100
Faks: +381 11 3302 101
E-mail: theacademy@rs.pwc.com

Cena

Cena: 2000 evra + PDV

Cena za rane prijave : 1800 evra + PDV

Postoji i mogućnost korporativnih popusta za veći broj polaznika iz iste kompanije ili organizacije.

Sertifikat

Nakon završetka obuke, učesnici dobijaju PwC sertifikate.
Uslov za dobijanje sertifikata je prisustvo na minimum 76 sati obuke i položen završni ispit.

Prethodne generacije polaznika o PwC Mini MBA programu
Aleksandar Grujić, CEO, Saint Gobain

“PwC Mini MBA je avršen alat za sve menadžere koji žele da unaprede svoje kompanije prilagođavajući ih savremenim izazovima, koji su prisutni kroz extremno brze promene uslova poslovanja. Obuka je dinamična i proaktivna, sa puno praktičnih primera.“


Boško Gavović, CEO, TUV SUD

“Izuzetna vrednost!”


Maja Mrklaj, HR Manager, Dr. Oetker

“Navodi na razmišljanje :)”

 

Željko Andjić, Senior Project Manager, SAP West Balkans"

„Naučio sam puno o veštinama upravljanja, globalnim trendovima, radio sam u grupama sa sjajnim ljudima, i najbitnije, naučio sam puno o sebi. Vredelo je.“

 

Bojana Gaković, Menadžer obuka, Coca Cola HBC.

"Mini MBA je upravo ono što i stoji u nazivu - skraćena, ali ne i nedovoljna verzija MBA koja pruža učesnicima dovoljno informacija, teorija i primera o biznisu i poslovanju uopšte. Program je vrlo konkretan, kompletan i svrhovit, naročito za učesnike koji su specijalizovani u jednoj oblasti i nemaju prilike da se bave svim sferama poslovanja. Atmosfera i okruženje je sjajno što je doprinelo još boljoj interakciji grupe i sigurno doprinelo i samom programu."

 

Milena Pejović, Menadžer odeljenja naplate, Pireaus Bank

"PwC Mini MBA program je bio dovoljno dug da bi obezbedio razumevanje važnih pitanja i dovoljno kratak da ne bi bio dosadan. Nepretenciozna teorijska baza je polaznike opskrbila osnovnim principima koji su onda primenjivani u studijama slučaja. Predavači su harizmatični i, iako među najboljim specijalistima u svojim oblastima, veoma dostupni. Konstantno su ohrabrivali sve polaznike da otvoreno diskutuju sa različitih stanovišta i pronađu zajedničko rešenje. Ukratko, ovaj program obuke je polaznicima da odgovor na dva glavna pitanja: kako da stvorite uspešan biznis i kako da ga održavate uspešnim na duge staze (a da ne poludite u tome)."

 

Nikola Božić, CEO Petnica Fonda, Istraživačka stanica Petnica

"Dolazim iz Istraživačke stanice Petnica, organizacije koja se bavi darovitim učenicima koji su zainteresovani za nauku. Moje osnovno fakultetsko obrazovanje je elektrotehnika, ali od samog početka radim u menadžmentu. Kako ne dolazim iz korporativnog sveta, PwC Mini MBA program mi je pomogao da fenomenima sa kojima sam se suočio tokom svog rada dam prava imena. U svom poslu sam se trudio da stvari postavljam sistematski na svoja mesta, ali nisam imao adekvatno obrazovanje za to. I nisu samo znanja i predavači ti koji su za mene bili značajni na ovom programu. Takođe je iskustvo drugih polaznika nešto što mi je pomoglo da bolje razumem sva važna pitanja i činjenice. Ljudi koje sam sreo tokom ovog programa će mi biti dobra podrška u daljem radu."

 

Dragan Bojić, direktor prodaje, Dr. Oetker Srbija

"Pripadam drugoj grupi polaznika mini MBA programa.Mislim da sam jedini koji je sam platio ovaj tečaj(nije mi firma platila) i to je jedna od najboljih investicija koje sam načinio u poslednjih 10 godina.Zašto?
Prvo upoznao sam neke fantastične osobe, koje su duhovite i obrazovane ,i sa kojima sam ostvario dobre odnose.
Drugo proširio sam teorijsko znanje i počeo drugačije da posmatram stvari.Hoću da kažem da sam dobio neke dobre alate i da sam dobio široku sliku koja mi je pomogla kasnije u poslu.
Igrom slučaja sam trenutno u poziciji da pohađam sličan kurs u HHL poslovnoj školi u Lajpcigu(prema informacijama koje imam to je jedna od najcenjenijih poslovnih škola u Nemačkoj).Slični moduli, svi predavači su doktori nauka, ali moram da naglasim,da mi je posle Mini MBA u PwC u , tamo dosadno, i da su predavanja po meni na nižem nivou nego što su bila u Beogradu.Možda mi je takav utisak jer sam već to prošao, ali osim u jednom modulu nisam video ništa novo ili više nego na Mini MBA u, čak naprotiv.
Da se vratim na PwC ov Mini MBA.Možda vam se neće svi moduli svideti, možda vam se neće svideti svi predavači, ali ako vam je ovo prvi ovakav tečaj,naučićete dovoljno da sutra napredujete u poslu, da budete profesionalniji, i da vas gledaju drugim očima.
Svi mi koji smo naučili posao kroz posao, sa ovakvim predavanjima dobijamo mnogo jer svo stečeno iskustvo možemo da uobličimo, i kanališemo.
Posle dve godine, rado se sećam predavanja i tih 9 vikenda."

 

Velibor Đerman, Founder, MD, 2GL Outsourcing

"Ukoliko se bavite menadžementom bilo kojeg nivoa a želite na sveobuhvatan način da prođete sve aspekt poslovanja, budite uvereni da je Mini MBA program upravo ono što Vam daje siže.
I posle bezmalo dve decenije menadžerskog iskustva za mene je Mini MBA program bio veoma korisna edukacija jer koliko god da ste dobri u poslu kojim se bavite i na bilo kojem da ste nivou menadžmenta – uvek dobro dođu „pogledi iz drugog ugla“
Profesionalizam i kompetencija predavača su na visokom nivou. Sve preporuke."

 

Nemanja Ivković, Menadžer Transporta, Delhaize Serbia

"Izvučena esencija najvažnijih veština, znanja i alata potrebnih savremenom rukovodiocu za uspešno obavljanje dnevne operative kao i sagledavanje budućih trendova i mogućnosti za iskorišćenje situacije, prezentovano u pitkoj i prijemčivoj formi lakoj za shvatanje i primenu."

 

Vladislava Furtula, Marketing Developer, Schneider Electric Srbija

"U tri meseca PWC Akademija je upakovala sve module koji se inače obrađuju na MBA što je, za sve nas koji radimo u korporacijama, odlična nadogradnja na znanja stečena u praksi. Moduli Mini MBA, sastavljeni od zanimljivih primera i jasnih teorijskih tumačenja, pomogli su mi da sagledam poslovanje cele kompanije i da bolje razumem rad ostalih sektora. I više od toga. Polaznici programa dolaze iz različitih industrija što diskusiju čini mnogo zanimljivijom, a sliku biznisa kompletnijom. Od mene dobijaju svih pet zvezdica :)"

 

Slobodanka Piljević, Menadžer Operacija, Delhaize Serbia

"Svi se trudimo da u svom poslu dostignnemo visok nivo profesionalnosti i posvećenosti. Tom prilikom duboko ulazimo u detalje svog posla i kao dragoceno stablo negujemo i hranimo svoj deo delovanja. To nam omogucava da svoj posao izgradimo od male stabljike u veoma jako i gorostasno stablo koje gledamo svaki dan. U svemu tome cesto ne vidimo da smo deo velike šume u svom radu i, kao se kaže,- ne vidimo šumu od drveća. Upravo nam PwC Mini MBA pomaže da se izdignemo iznad i vidimo celu šumu svih aspekata poslovanja i kompletno sagledamo da stabla čine jednu veliku šumu."

 

Ana Todorović, Senior Finance Controller, Atlantic Grupa

"Mini MBA Program sažima sve bitne aspekte poslovanja i uvodi učesnike u suštinu kroz sažetu teoriju i puno praktičnih primera. Program je dinamičan i naročito koristan za sve koji su specijalizovani u jednoj oblasti i nemaju priliku da se kroz posao upoznaju sa radom drugih sektora. Posebno bih istakla harizmatične predavače i prijatnu atmsferu na predavnjima koji su dodatno podsticali interaktivnost grupe, i učinili 3 meseca provedenih na PWC akademiji iskustvom koje je vredno pamćenja."

Za više informacija o Mini MBA programu pogedajte Mini MBA brošuru.

CIPD
Novo

Kontakt

PwC

Omladinskih brigada 88a

Airport City Belgrade

11070 Beograd, Serbia

Tel: (+381) 11 33 02 100

Fax: (+381) 11 33 02 101

E-mail Kontakt

Newsletter - PwC Akademija 

Newsletter PwC Akademije su dostupni. Prijavite se za nove vesti, najave i sl.